** BLOG EQUAL HEIGHT **

High Heath

A Brand  New, Luxurious and Contemporary Home outside of  London

The Project

 The Background

Our clients bought High Heath back in 2018. They moved from a Victorian conversion in South London to their forever home oustide of London. This was a brand new show home.

 

The Challenge

This  brand new show home proved to be  a blessing and a curse. It was great to move into a breand new home, but it  held our clients back from putting their own stamp on the property and visualising anything different! They felt overwhelmed with the size of the space, and needed the right furniture to fit in.  It was also all very white  so needed colour, texture, character….and in general some life! The main area of focus was their lounge and  kitchen which were very large. They wanted to make this hub extra special for them and their guests. 

 

The Solution

 Overall our main target was, to specify furniture that would be in proportion with the rooms and to add colour, texture and life into the space. We added lots of textures to the space. First we  started off with a wall paper, to give the space some warmth and texture. We then also added Acupanel on one side of  the double fronted fire place and marble on the other.

 

The Outcome

The outcome was a refreshed contemporary and timeless home. One that oozes elegance and character for the family to enjoy for years to come. It is now both a welcoming home and a great place to entertain. It no longer feels like a huge overwhelming space but instead has lots for warmth and character.  Throughout we thoroughly enjoyed discussing, collaborating and presenting ideas to our clients. We wish the lovely couple a life time of happiness and hope they enjoy their beautiful and unique home.

 

 

 

 

 

 

Design Details

The prospect of addressing the layout and decor in our forever home was overwhelming to say the least. Carly & Molly swiftly stepped in to help as soon as we got in touch and from the outset struck the perfect balance between frankness and sensitivity. It meant the whole project was efficient and collaborative. They are energetic, supportive and very patient; nudging at just the right times to maintain momentum and keep things on track. We are extremely pleased with the results and our ‘new home’ and wouldn’t hesitate in recommending their services to anyone!

Client