Primrose Hill Lounge

Designed, decorated and furniture sourced exclusively by NW3 Interiors.

How we achieved a sophisticated lounge

 

The Brief

After working with our clients for the past two years transforming; two bedrooms and a bathroom we were delighted to be invited back to re-design the lower-ground lounge. This particular room was an important part of their living area but lacked warmth or character. The space is a square room with white walls and a dark floor. The only piece to keep was a fabulous Ralph Lauren black leather sofa and two tub chairs. The client was ready for a full refurbishment to ensure that after a hard day at work, a sophisticated space would be there waiting for them to relax. 

The Approach

Enjoying a discussion rich few months NW3 Interiors created visuals, mood-boards, floor-plan options, electric circuit plans, material and fabric samples and of course the important quote(s) for pricing. Alongside visiting showrooms together, Saturday morning coffees and team meetings to discuss skirting board and coving choices, colour blends and wood textures – the concepts soon came together.

The Solution

With gentlemen-club vibe in mind going for darker colours and materials. Including ambient lighting to create the warm and inviting glow, we went to work. Collaborating with a variety of key brand partners including; award wining Rupert Bevan who made the bookshelves in Shropshire. With Fromental providing the pure silk wallpaper and sourcing the incredible rug from London-based Luke Irwin. The leather Eames Lounge chair from Vitra in Germany and UK based Bert Frank for the lights plus our brilliant team of builders – it was a real coming together of skills and craftsmanship.

Creating new wall features around the integrated fireplace and adding over 40 new electric points(!) including ceiling speakers. Opting for a low cosy reading chair for the left corner in iconic black leather and cherry wood alongside a brass floor lamp from Bert Frank we could totally change the atmosphere. The experience of the room changed. Creating an enticing and mature space for our client. The fireplace became a central feature point, highlighting this existing unused feature. 

A darker grey tonal wallpaper performed elegance in the space as well as adding texture. At the back of the space we centred a stunning mid-century console table from Fiona Macdonald which sat directly below their painting. We added extra elements into the space such as Ochre lighting, an incredible central pendant and a Tom Dixon marble table-lamp. The room usage was enhanced by a new lighting circuit and installed surround sound that we produced for our team of builders for installation. Finally being polished off with switches from London based Buster & Punch. Our clients now have an uber cool space, that’s warm, cosy and facilitates different areas for relaxing activities.

The Outcome

What our client says…

Synnove