Primrose Hill House

 

Designed, decorated and furniture sourced by team NW3 Interiors.

The Project

 

The Challenge

Our clients were moving in the midst of a refurbishment when they contacted us for help. They were converting a period home in the heart of Primrose Hill into their forever home, where they would welcome guests and in the future, start a family. They had already started work and had a good basis for us to build on. The shell of the design had already been planned so we got to work creating. Helping them to finalise colour schemes, furniture pieces and designing bespoke areas for example, the dressing room. 

 

The Solution

We assisted with designing, sourcing and supplying the furniture for the dining area, wallpaper, blinds, lighting and soft furnishings for all rooms. Creating a cohesive and stylish aesthetic to mix with the existing design by the client that was both beautiful and future-proof. Everything was designed to accommodate their needs and habits, especially the dressing room which was to facilitate the couples opposing morning routines and to create various storage spaces. The gorgeous bedroom was one of our favourite areas to work on, the Parisian-esque femininity of the space was enhanced by our recommendations of silk blinds and sheer curtains in muted tones and complemented by our choice of Ochre lighting used throughout. This acted as a contrast with the more modern aesthetic opted for in the dining space where we decided on the durable and comfortable conference chair from Knoll enriched by a large round marble tulip dining table, working in contrast with the dark flooring. We chose a chunky knit curtain in tones to suit the space, adding texture and cosiness to the dining area. We designed a bespoke configuration for the incredible Flos Pendant that hangs over the open stairway, visible from the entrance. The design of the living area was where we could play with vibrant colours to stand out against the neutral kitchen backdrop. Pops of colour from the blue sofa, tan leather Knoll womb chair and a high back Bertoia chair completed this space.

 

The Outcome

Our wonderful clients now have a gorgeous home that is full of life and colour. Their key investment pieces have created an array of timeless pieces for their home and the quality of the finished space is laced throughout the spatial architecture and furnishings down to the finish touches. They now have a breathtaking home with multiple entertaining areas, an open plan living space a gorgeous master bedroom, dressing area and ensuite and a fabulous top floor guest room (to name a few!). We thoroughly enjoyed this project and wish our clients happiness in their new home. 

 

 

Carly and the client