Primrose Hill Family Home

 

Designed, decorated and furniture sourced exclusively by NW3 Interiors.

The Project

 

The Challenge

After assisting this client with her family home in Primrose Hill, helping to create a multi-use guest room and stunning bathroom, she asked us to redesign the first floor for her four children. The space lacked fluidity and didn’t cater for any of the children’s needs. The rooms were awkward and lacked character and the necessary storage to facilitate four teenagers! We pulled in our whole team, starting with our architects at Spaced Out who got to work with us designing a functional and practical living space.

The Solution

Planning was the first challenge, so that we could utilise decking space to create a whole new bedroom. Creating a new layout to provide a new shower, toilet and four unique bedrooms. The toilet and bathroom were designed to echo the existing bathroom we had installed downstairs, utilising the same marble and white tiles to create a fresh and modern look. The shower room was designed to facilitate all four children with integrated a laundry basket, 4 separate towel hooks and ample concealed storage.

We collaborated with a talented cabinetry maker who brought our ideas to life. She created bespoke units for storage throughout the first floor, working with our original designs and moodboards which fitted perfectly into the scheme and with the requests of the client. The decor was then chosen for the bedrooms, again to create a sense of flow throughout the home. We used soft oaks and grey tonal woods with black trims to carry the Japanese inspired theme and create a narrative from the oak kitchen/living space to the first floor bedrooms. This theme was mirrored in up the stairs and in the hallway where we chose a new beige carpet with a dark trim. Designing storage was a key element in this space to cater for each children’s needs, so clothing space and spaces to chill out with friends, study and do homework was all critical.

 

The Outcome

Once the designs were finalised and planning was approved, our trusted team of builders got to work. Creating this stunning family home in a short time frame. Whilst working on the first floor we also noticed their lounge was looking a little lacklustre. We curated a package to create a more cosy and inviting ambience in the space, adding a large Knoll footstool, extra armchair a reading light, a floor lamp and hand-stitched Arte wallpaper. The final result was a cool space which felt finished and catered for the needs of the room for the family.

 

Design Details & Carly with a Happy Client!

NW Interiors designed and managed the renovation of two floors of my house, including a new extension and moving a bathroom. The attention paid to designing the layout, colour schemes and furniture that would work for the specific needs of our family was fantastic and we now have rooms that work beautifully for our life, and look amazing.

E.Mackay